0 Comments

E-mejlfilter: Filterfunktionen är särskilt intressant för dig som ofta tappar överblicken i mejlkorgen. För att ställa in mejlfilter måste du trycka på knappen längst ner till vänster i mejl-appen, och sedan på texten “Filtered By” i mitten längst ner. Du får då upp en meny där du kan välja olika filterkriterier såsom “Unread” (oläst), “Flagged” (flaggad som), “To: Me” (skickat till mig) och “CC: Me” (kopia till mig). Du kan också välja att bara visa e-mejl med bifogade filer eller e-mejl från VIP-kontakter. När ett eller flera filter är aktiverade ser du bara de meddelanden som stämmer in på filtret i mejlappen. Stänger du av ett filter visas meddelanden som inte stämmer in på filtret igen.

Avboka nyhetsbrev: En väldigt behändig funktion i mejl-appen är att du direkt kan avpenumerera på nyhetsbrev. Mejl-appen visar en meddelanderad överst på skärmen när du öppnar ett mejl som kommer från en mejllista eller nyhetsbrev. Allt du behöver göra är att trycka på texten “Unsubscribe”. En meddelanderuta kommer visas där du får bekräfta att du verkligen vill avboka genom att åter trycka på “Unsubscribe”. Har du ångrat dig är det bara att trycka på “Cancel”. Om appen inte känner igen att ett visst meddelande är ett nyhetsbrev eller från en mejllista kan du scrolla till botten av meddelandet där en länk för att av-abonnera ska finnas.

Att hantera bilagor smidigt

Ibland kan det vara bökigt att söka igenom en lång lista av mail efter en viss bilaga som blivit skickad till dig. Mejl-appen gör det lätt för dig genom att du kan spara dina bilagor till iCloud. Det du behöver göra är att öppna mejlet med bilagan du vill spara. Därefter trycker du på “Tap to Download” och håller kvar till dess en meny öppnas. I menyn väljer du “Save Attachment”, och du får då välja vilken mapp i iCloud du vill lägga filen i. Appen gör det även möjligt att skicka stora filer via email. Filer större än 5 MB tillhandahålls för mottagaren via iCloud utan att du behöver ställa in något när du bifogar filen.

Handskrivna anteckningar och signerade bilagor

Mail-appen låter dig lägga in handskrivna anteckningar eller skisser i dina mail. För att lägga till en anteckning eller skiss måste du bara öppna ett mailutkast och sedan trycka på den vita ytan där brödtexten ska skrivas, så att en meny öppnas. I menyn väljer du “Insert Drawing” och kan sen börja rita eller skriva med pekfingret. När du är färdig trycker du på “Done” följt av “Insert Drawing”. Du kan även signera bilagor genom att trycka på filen till dess en meny öppnas, där du väljer “Share”, sedan “Markup and Reply”. Tryck på signaturikonen i nedre högra hörnet och skriv sedan en signatur. När du är klar trycker du på Done för att skicka tillbaka filen.

Ta bort mailadresser från Recents-listan

Inbyggt i Mejl-appen finns en så kallad Recent-lista, där de mejladresser du skickat eller tagit emot mail från senast visas. När du till exempel skriver namnet på en kontakt du vill skicka mail till i adressfältet kommer förslag från Recent-listan att visas för dig. Det kan hända att appen till exempel visar adresser som mottagaren inte använder längre. Du kan då enkelt ta bort den felaktiga adressen från Recent-listan genom att trycka på ikonen till höger om den i förslagslistan. Då kommer en meny upp där du väljer alternativet “Remove from Recent” längst ner för att ta bort adressen, som sedan inte kommer att ges som förslag när du skriver in mottagare i dina mail.

Hantera dina meddelanden med iMessage

Som ett alternativ till SMS kan du använda Apples egen service iMessage för att skicka meddelanden mellan olika Apple-produkter såsom iPhone. Du kan aktivera iMessage i undermenyn “Messages” i “Settings” i iOS. När du öppnar Messaging-appen kommer då meddelanden skickade via iMessage att visas i blått, medan vanliga SMS-meddelanden visas i grönt. Det finns flera fördelar med iMessage, som att de kan skickas över WiFi, och innehålla annan media än text, till exempel videoklipp, till skillnad från SMS som bara kan hantera text. Dessutom är iMessage-meddelanden bra för den personliga integriteten då de alltid krypterade. Om du skickar ett meddelande till en mottagare som inte kan ta emot iMessage skickas automatiskt ett vanligt SMS istället.

Author

kristapsritins@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *