0 Comments

De allra flesta i Sverige och i stora delar i världen har nog en smartphone med möjlighet att ladda ner appar idag. Utöver de vanliga sociala medierna och spelen, finns det idag en uppsjö av appar som man kan använda för att faktiskt förenkla sin vardag och sitt liv! Oavsett om det gäller ekonomi, organisering, träning, öva språk, osv. finns det idag hur många appar som helst!

I den här artikeln ska vi kortfattat gå igenom några appar som vi tycker hjälper oss i vår vardag, och särskilt när det gäller att styra upp vår ekonomi! Om du har en bra ekonomi med bra vanor, kan ofta ditt övriga liv underlättas av det. Alla apparna i den här artikeln är dessutom svenska! Men det finns såklart många fler än de vi kommer att ta upp.

Swish

Det är väl idag få i Sverige som inte använder swish, men den har verkligen förenklat så många saker i ens vardag! Swish är en betalningsapp som utvecklades av sex av Sveriges största banker och lanserades 2012, och de har även samarbeten med ytterligare banker i Sverige. Idag används swish av nästan 7 miljoner privata användare, och även av flera företag och användare inom handeln.

När du använder swish är ditt bankkonto kopplat till ditt mobilnummer. Vi säger att du är ute och äter middag med en kompis och ska dela på notan, då är det enklast att en av er betalar hela och sen swishar den andra bara hälften av summan direkt! Det räcker att ha mobilnumret och att båda är anslutna till swish så förs pengarna över direkt.

Tink

Står du i slutet av varje månad och dina pengar har bara försvunnit i väg utan att du har ingen aning om på vad? Då kan appen Tink vara något för dig. Tink är precis som Swish en svensk app, som grundades 2012 och lanserades för allmänheten 2013. Tink vill hjälpa människor att få bättre koll och ta större ansvar för sin ekonomi!

Tink fungerar så att du kopplar appen till din bank, och sedan håller appen koll på dina utgifter och inkomster och kategoriserar utgifterna i appen åt dig. Genom att ge dig en översikt hela tiden, blir det lättare att förstå vart pengarna tar vägen hela tiden, och vart du eventuellt behöver skära ner någonstans för att inte ha slut på pengar varje månad.

Dreams

Dreams är ytterligare en app som hjälper dig att få ordentligt med koll på din ekonomi! Dreams är alltså en app för att underlätta ditt sparande, och när du registrerar sig (med BankID) öppnar du ett konto hos Ålandsbanken. Du kan i Dreams starta en eller flera så kallade drömmar, som är mål eller något du sparar till! Du ställer även in när drömmen ska vara uppfylld.

Om du ska åka på en långresa kan du skapa en dröm om det, och det går också att skapa en gruppdröm om du ska ut och resa tillsammans med dina vänner! Sedan fungerar appen så att du både kan göra engångsöverföringar på valfri summa, använda dig av triggers eller göra regelbundna överföringar. I appen ser du sedan hur mycket pengar du har sparat och hur långt det är kvar!

Mobilt BankID

Det alla de här apparna har gemensamt är att de inte skulle kunna fungera på ett säkert sätt, om det inte gick att identifiera sig på ett säkert sätt på internet. Mobilt BankID är en digital legitimation som lanserades redan 2011. Du kan använda appen till inloggning och signering på både privata företags hemsidor och hos myndigheter utan att behöva oroa dig för att uppgifterna ska hamna i fel händer.

Avslutning

Även om vi i den här artikeln mest har fokuserat på appar som hjälper din ekonomi, såsom Swish, Tink och Dreams finns det många ytterligare appar att använda sig av som kan förenkla sin vardag! Det bästa är att fundera på vilka behov du har i vardagen, och sedan försöka hitta appar som är anpassade efter det, eftersom det folks liv kan variera så mycket.

Author

kristapsritins@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *