0 Comments

Är du en av dem som drömmer om att producera film, musik eller kanske båda delarna? Idag är det faktiskt enklare än någonsin att komma igång. Tiden är förbi då du behövde köpa en massa dyr utrustning, idag räcker det gott och väl med en mobiltelefon. Dagens iPhones har fantastisk upplösning när det gäller bilder och film. Det är bara att ge dig ut och börja.

Vill du göra musik kan du också komma en lång väg med bara en mobiltelefon. Det finns idag flertalet appar du kan ladda ner, gratis eller för en liten summa pengar. Med dessa kan du sedan mixa och göra om låtar precis som du vill. Du kan sedan spara ner filerna och fortsätta jobba på dem på en dator med fler avancerade inställningar.

Bli en proffsfilmare med mobilen

Hur går du då tillväga för att göra riktigt bra filmer med din iPhone? Om du kunna lägga upp riktigt snygga bilder till sociala medier eller liknande räcker det kanske inte med att hålla telefonen rakt upp och ned och filma. Du kan köpa speciella hållare där du kan sätta fast mobilen för bättre frihet. Då kan du fokusera helt på den film du gör.

Det finns även kurser i hur du blir en bättre filmare. Här lär du dig hur du kan producera enkla filmer med hjälp av en mobilkamera. Detta oavsett om det är intervjuer, dokumentära inslag eller något annat av intresse. Att producera film handlar mycket om förberedelser och att hitta rätt ljus och ljud. Bemästrar du detta har du kommit en bra bit på vägen.

Producera och redigera bilder med iPhone

Om du inte vill sträcka dig så långt som att filma kan du alltid börja med bilder. Idag finns det flera forum där du kan börja dela dina bilder helt kostnadsfritt. Instagram är en av de populäraste plattformarna när det kommer till både fotografi och film. Lyckas du bygga upp en följarbas kan din hobby bli till ett jobb och en stadig extrainkomst.

Du får inte glömma bort att redigera dina bilder innan de publiceras. De flesta mobiler som till exempel iPhone har sitt eget redigeringsprogram där du kan lägga på olika filter och ändra storleken på bilden. Även Instagram erbjuder möjligheten att redigera bilder innan du lägger upp dem. Dessa program är väldigt grundläggande och det finns så klart mer avancerade alternativ i till exempel Apple Store.

Producera musik i mobilen

Vill du producera musik finns det också en hel del hjälpmedel för att komma igång. Är du helt nybörjare finns det även här kurser som kan hjälpa dig på traven. Det kan vara användbart att få en checklista på vad du behöver tänka på. Annars finns det flera appar som du kan ladda ner. Dessa hjälper dig att producera musik vart du än befinner dig.

Ett exempel på en sådan app är GarageBand utvecklat för iOS. Med hjälp av denna kan du både spela upp och spela in musik vart du än befinner dig. Det fungerar inte bara till iPhone utan även till iPad om du skulle önska. Detta är bara ett exempel på en app där du kan skapa din egen musik med eller utan tillhörande instrument och tillbehör.

Fundera över din stil

Innan du börjar med att skapa antingen musik, film eller bilder är det viktigt att tänka igenom vilken profil du vill ha. Idag är det nämligen väldigt många som sysslar med samma sak. Det är dessutom enklare än någonsin att få ut sitt material tack vare Youtube och andra sociala medier. Därför måste du vara tydlig i din profil och visa vad just du står för.

Sammanfattning

Idag är det enklare än någonsin att producera bilder, film och musik. Har du en iPhone kan du bara gå in i Apple store där du har tillgång till en uppsjö av olika appar. Dessa är riktigt bra verktyg som kan hjälpa dig en bra bit på vägen. När du känner dig nöjd med ditt material kan du enkelt dela det på olika sociala medier.

Author

kristapsritins@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *