0 Comments

Vi använder oss av våra smarta telefoner varje dag – ofta stora delar av dagen. I många fall är vi beroende av den på fler än ett sätt, därför är det viktigt att telefonen presterar på bästa möjliga sätt. I dagens högteknologiska samhälle är det inte konstigt att vi utvecklat mängder av smarta tillbehör som kan öka prestandan på våra telefoner. I denna artikel kommer vi att ge dig våra bästa tips på smarta tillbehör som kan förbättra din användarupplevelse på mobiltelefonen. Dessa tillbehör kan bland annat hjälpa dig att fota bättre, få telefonens batteri att hålla längre och lyssna på musik med bästa möjliga ljudkvalitet.

I och med att vi använder vår mobiltelefon mer och mer är ett ett tomt batteri ofta ett problem, särskilt när man är ute på språng och inte har tillgång till ett el-uttag. Vill man försäkra sig om att inte hamna i en sådan situation kan en powerbank vara en bra lösning. Med en laddad powerbank i väskan kan du ladda mobilens batterier när och vart som helst. Dessa tillbehör kommer i många olika färger och former så att alla kan hitta en som passar just dem. De kommer dessutom med olika hög kapacitet – vissa kan ge dig lite extra batteri snabbt medan andra kan ladda upp din telefon flera gånger om.

Skal med batteri

När vi ändå är inne på området batteri måste vi såklart nämna laddningsbara mobilskal. Detta tillbehör fungerar på sätt och vis som en powerbank, bara att du har den på baksidan av telefonen i form av ett skal. Dessutom behövs ingen sladd, då mobilen laddas trådlöst. Om du vill slippa sladdar och krångel är detta alltså ett utmärkt alternativ för dig. Skalen har dessutom en riktigt snygg och slimmad design, trots att de har en batteritid på upp till 30 timmar. Visst kostar de lite mer, men samtidigt skyddar de mobilen samtidigt som de försäkrar dig mot batteriförlust. Har du inget emot att mobilen blir lite större är detta helt klart något att titta närmare på.

Kameratillbehör

Mobilens kamera har med åren blivit allt bättre, men är man väldigt fotointresserad kanske detta ändå inte är nog. Som tur är finns det ett oändligt utbud av fototillbehör till mobilen som kan förbättra dina foton och filmer. Först och främst har vi gimbalen, en stabilisator som eliminerar skakiga filmer för gott. Detta är ett ganska dyrt tillbehör, men gillar man att filma är det ett utmärkt val. Föredrar man att fotografera finns det mängder av linser som går att fästa på utsidan av mobilens kamera. Du kan till exempel köpa till en så kallad fish eye-lins för att filma i vidvinkel eller ett macro-objektiv som tillåter dig att fota riktigt nära.

Projektera film

En riktig uppstickare på marknaden för smartphones är projektorn. Med hjälp av denna kan du projektera allt ifrån film, bilder eller andra filer direkt på väggen. Om du är en riktig filmfantast är detta ett måste. Det är dessutom ett utmärkt alternativ att ha med på resan om man vill ha mysiga filmkvällar i rummet, på stranden eller varför inte på taket? Projektorer kommer vi definitivt att se mer av, särskilt med tanke på att vi i allt större utsträckning använder vår mobil för att titta på serier och videos online. Även projektorer kan vara lite dyrare tillbehör, men nog kan de vara värda en slant.

Andra smarta tillbehör

Nyare iPhones saknar det klassiska AUX-uttaget, vilket har upprört en skara trogna Apple-fans. Detta ställer såklart till problem för den som till exempel vill ladda mobilen och lyssna på ljudbok samtidigt (om man inte har trådlösa hörlurar vill säga). Dock finns det såklart ett tillbehör som löser detta problem. Med hjälp av en smart adapter kan du få två uttag istället för ett så att du kan lyssna ostört. Det finns en mängd andra smarta tillbehör som kan förbättra prestandan på din smartphone och i många fall kan det vara värt att investera i dessa. De förbättrar dels din användarupplevelse samtidigt som de kan vara guld värda i vissa situationer.

Author

kristapsritins@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *