0 Comments

Idag är det är det mycket enkelt att hålla koll på din hälsa. Låt appen räkna och ha koll på exakt hur många steg du går på en helt vanlig dag. På så sätt kan du utmana dig själv att varje dag gå 100 steg till eller liknande, ta trapporna istället för hissen och snart är du uppe i väldigt många steg per dag!

Förbättra din hälsa genom att du kan logga din vikt. Din iPhone räknar då snabbt ut vilket BMI, Body Mass Index, som du ligger på. Du kan då enkelt ha ett mål att behålla din hälsosamma vikt eller om det behövs gå ner några kilon. Ett diagram visar ditt framsteg och telefonen räknar dessutom ut ditt nya BMI för varje gång du loggar en ny vikt.

Vad vill du fokusera på?

Idag finns det möjlighet att ansluta flera typer av produkter till din iPhone som också kan hjälpa dig fokusera på hälsan. En smart klocka kan hjälpa dig ha koll på din puls. Ju mer vältränad du är ju lägre vilopuls har du. Du kan se hur du ligger till nu, sätta upp ett realistiskt mål och sedan kan du enkelt jobba för att uppnå det.

En sak när du fokuserar på din hälsa är att dricka tillräckligt med vatten under dagen. Om du har lite svårt att komma ihåg går det att använda en påminnelse som hjälper dig att komma ihåg och dricka. Varje gång du dricker ditt glas vatten kan du enkelt registrera vilken mängd du har druckit och vilken tid. När det är dags nästa gång kommer din iPhone att påminna dig.

Fokusera på din egen hälsa

Behöver du tips och trix kring mat så kan du leta upp någon bra applikation. I din iPhone kommer du enkelt få tips om recept eller en kostplan utifrån dina önskemål och preferenser. Det finns mycket att välja på så du har verkligen möjlighet att hitta något som faller dig i smaken. Allt från enkla till mer avancerade appar som räknar på ditt kaloribehov under en dag.

Tränar du mycket men vill ha lite nya idéer och inslag? Om du är en löpare finns det mycket att hämta i din iPhone. Du kan enkelt spåra hur långt du springer och på vilken tid, men det finns också möjlighet att få hjälp med intervallträning som kommer hjälpa dig att få både en bättre kondition, samt få en mycket bättre löpteknik.

Hitta det som passar dig

Behöver du prova något nytt kan du testa en tränings applikation som berör något som du idag inte utövar. Det kan handla om att du kan testa yoga som både kan vara en mycket effektiv träning men också bra för avslappning i den stressiga vardag som vi idag befinner oss i. Olika typer av yoga passar olika typer av personer, frågan är vad som passar dig?

Involvera barnen i att röra på er mer. Det finns flera appar som gör att man kommer ut i skog och mark på ett helt nytt sätt. Kanske det handlar om att hitta nya svampar eller leta olika skatter, oavsett blir det både motion och frisk luft. Prata med barnen och hör vad som skulle kunna intressera dem till att följa med ut och ha kul.

Hälsa handlar om välmående inifrån

Hälsa handlar inte enbart om att äta rätt och röra på sig. Du behöver också sova gott och kunna slappna av och inte känna både stress och press konstant. Använd dig av en avslappnings-app om behovet finns. Känn hur du varvar ner på kvällen och lyckas sova gott hela natten istället för att oroa dig över jobb, ekonomi eller annat. På sikt kommer du att må mycket bättre.

Hitta din väg till bättre hälsa

Alla har olika förutsättningar för att ha en bra hälsa och framförallt ett varierat intresse. Det gäller att hitta något som känns bra och som fungerar i det långa loppet både då det gäller motion, kost och välbefinnande. Med din iPhone kan du få mycket hjälp och stöd på vägen vilket gör det mycket enklare att faktiskt lyckas. Hitta din väg redan idag med hjälp av din iPhone!

Author

kristapsritins@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *