0 Comments

Börjar du tycka att din iPhone blir allt mer långsam? Har du inte råd att köpa en ny? Då kan du behöva ta till vissa knep för att göra den snabbare igen. Smartphones har blivit en del av vår vardag och i många fall har vi dem på dygnet runt. Det är inte så konstigt att våra mobiltelefoner efter ett tag blir lite slöa och långsamma. Som tur är går det att undvika detta med några enkla åtgärder som dessutom kan förlänga mobilens liv. I denna artikel delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan snabba upp din iPhone snabbt och enkelt.

Det första och kanske bästa tipset av dem alla är att göra en riktig storstädning i mobilen. Detta är något vi ofta glömmer bort och något som verkligen kan ha effekter på mobilens snabbhet. Gå igenom dina bilder (kanske flytta över en stor del av dem på en extern hårddisk?), ta bort dina gamla meddelanden och radera appar du inte använder. Glöm inte att även radera sökhistoriken i Safari som kan upp en hel del plats i minnet. Genom att göra detta regelbundet kan du förhindra att din iPhone fylls med filer som gör den både tung och långsam. Dessutom mår vi alla lite bättre av att ha det städat omkring oss.

Håll apparna uppdaterade

Nästa tips är att alltid hålla dina appar uppdaterade, i alla fall de appar du använder allra mest. Att använda sig av en gammal version av en mjukvara kan göra att allt går lite långsammare. För att uppdatera appar behöver du klicka dig in på App Store och klicka på “Uppdatera”. Här kan du se vilka appar som uppdateringar tillgängliga. Du bör även vara extra försiktig när det gäller just appar – se till att stänga ner dem när du inte använder dem. Gör du inte det kommer de att vara igång i bakgrunden, vilket kan påverka snabbheten i mobilen. Hur stor effekt detta ger varierar, men oavsett vad kommer du att spara en hel del batteri.

Stäng av mobilen regelbundet

Som vi nämnde i början av texten har de flesta sina mobiler igång dygnet runt – vi använder dem under dagen och laddar dem under natten. Dock mår mobilen inte särskilt bra av att alltid vara igång. Upplever du att mobilen är ovanligt långsam kan det faktiskt hjälpa att stänga av mobilen ett tag och låta den vila. Även en vanlig omstart kan ge positiva effekter om mobilen är lite sliten. Värt att tänka på är att vi alla skulle må lite bättre – både människor och mobiler – om vi kunde stänga av och koppla bort regelbundet. Varför inte införa en vana att stänga av mobilen några timmar varje dag?

Återställ och börja på nytt

Ibland drabbas operativsystem av interna problem som i vissa fall kan påverka snabbheten. Då kan ett alternativ vara att återställa telefonen och börja om på nytt. Att återställa betyder att samtliga inställningar går tillbaka till de ursprungliga och att samtliga filer försvinner. Innan du gör detta bör du dock se till att ha en backup av ditt nuvarande minne (om du inte vill att allt ska försvinna förstås). En backup gör du enklast med hjälp av iTunes och din dator. När du gjort detta klickar du din in på inställningar och väljer “Återställ iPhone”. Din dator kommer att startas upp som en helt ny mobiltelefon och förhoppningsvis är den lite snabbare.

Byt batteri

Om inga andra åtgärder hjälper kan nästa steg vara att byta mobilens batteri. Detta kostar såklart en slant, men det kommer att göra din mobiltelefon gott. Ett gammalt batteri kommer inte orka driva din mobiltelefons processor lika bra och genom att byta batteri kommer du dels att förbättra mobilens batteritid, dels kommer din iPhone att bli snabbare. Kontrollera din iPhones batterihälsa genom att gå in på inställningar, sedan “Batteri” och därefter “Batterihälsa”. Där kan du se hur batteriets kapacitet ser ut. Är det under 80 procent kan mobilen vara i behov av ett byte. Lycka till – förhoppningsvis kan du rädda din mobil i tid och slippa köpa en ny!

Author

kristapsritins@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *